Hoe wordt het VAGIWELL dilator set gebruikt?

Terug naar de productpagina

Belangrijke aanwijzing vooraf:

Als regel zult u starten met oefeningen met het dilator set op aanraden van uw arts of seksuoloog. In dat geval volgt u de aanwijzingen nauwkeurig op, die uw behandelaar u heeft gegeven.

Indien de vaginawand geïrriteerd of beschadigd is door bijvoorbeeld een SOA of nog niet volledig geheeld na een operatieve ingreep, mag u het dilator set nog niet gebruiken. Overleg met uw arts over het beste moment om met de oefeningen te beginnen.

De oefeningen

Kies bij aanvang van de oefeningen het kleinste (donkerblauwe)) dilatorstaafje van 11mm doorsnede. Reinig het staafje zo nodig eerst met wat warm water en milde zeep.

Kies voor de oefeningen een plek waar u ongestoord en onbespied te werk kunt gaan. Neem alle tijd om zonder haast en stress aan uw conditie te werken.

De beste houding om de dilators in te brengen is liggend met licht gebogen, gespreide benen. Of anders staande, met één been rustend op een stoel.

Breng wat glijmiddel aan op de dilator en duw deze vervolgens heel voorzichtig in de vagina. Het is heel goed mogelijk, dat het u de eerste keer slechts gelukt om alleen met de top van het staafje te penetreren. Geen probleem, dat is normaal. Adem rustig door en laat het dilatorstaafje ongeveer 5 minuten op z’n plaats. Of korter indien u de oefening onprettig vindt. Ontspan zo veel mogelijk, er kan niets mis gaan, u kunt niks fout doen.

Probeer deze oefening dagelijks te herhalen. Ga voorzichtig verder met een grotere maat dilator, zodra u bemerkt dat de vorige staaf geen pijn meer veroorzaakt en u zich volledig op uw gemak voelt.

Zet al deze stappen opnieuw, totdat u zonder pijn of ander ongemak, de grootste dilator kunt inbrengen in de vagina. Het is mogelijk dat het vele dagen of zelfs weken duurt voordat u deze fase heeft bereikt. Daarna kunt u proberen om weer normale gemeenschap te hebben met uw partner.

Reinig de VAGIWELL dilators na gebruik met warm water en milde zeep.
Of gebruik desinfecterende zeep.
Zorg dat de dilators zorgvuldig gedroogd zijn, alvorens u ze opbergt in de bijgeleverde tas.
Indien het dilator set wordt gebruikt in een professionele setting, is het nuttig te weten dat de dilators bestand zijn tegen steriliseren door uit te koken gedurende 25 minuten.

Terug naar de productpagina