Bijwerkingen

Terug naar de productpagina

Bijwerkingen bij het gebruik van drukringen

Bij alle erectiebevorderende systemen, die op deze site worden beschreven, wordt gebruik gemaakt van zogenaamde drukringen. Bij elk systeem worden meerdere ringen meegeleverd.

De keuze van de ring met de juiste diameter is heel belangrijk. Dat doet u bij voorkeur door vooraf even te oefenen. Voor de meeste mannen is de ring met een diameter van 15mm de beste keuze.

De belangrijkste mogelijke neveneffecten bij het gebruik van drukringen zijn:

1. Pijnlijkheid op de plaats van de drukring.

Als u een te kleine ring heeft gekozen, kan dit pijnlijk zijn. Kies een ring die 1 maat groter is en probeer het opnieuw (de diameter van ring is af te lezen op de vleugel van de ring).

Een drukring mag maximaal 30 minuten om de penis gedragen worden. Langer gebruik kan pijnlijk zijn, maar ook als er geen sprake is van pijn, moet de ring na 30 minuten verwijderd worden.

2. Beperkte zaadlozing.

De strakke drukring zorgt ervoor dat de penis stijf blijft, maar houdt tegelijk het zaad tegen bij het klaarkomen. Als u gewend bent dat bij het klaarkomen ferme stralen uit de penis komen, dan zal de ring dit tegenhouden. Na het verwijderen van de ring zal alsnog wat sperma uit de penis druipen. Dit alles kan geen kwaad.

De belangrijkste nevenwerking bij het gebruik van een erectiepomp zijn blauwe plekjes op de huid van de penis.

Wanneer te intensief wordt gepompt, kan de onderdruk rondom de penis te groot worden. Zwakke, kleine bloedvaatjes in de penishuid kunnen dan bloed doorlaten waardoor kleine blauwe plekjes ontstaan. Een belangrijk voordeel van het ACTIVE ERECTION SYSTEM is, dat het elektrische pompje slechts tot een veilig niveau lucht kan wegzuigen, waardoor een dergelijke klacht zich zelden of nooit zal voordoen.

Terug naar de productpagina